emailinfo@easytaxfree.com phone+31 20 427 83 44

 

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen over tax free winkelen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neemt u dan contact met ons op.


Easy Tax Free en de btw-teruggave

Hoe werkt Easy Tax Free voor mij als winkelier?

Hoe werkt Easy Tax Free voor mijn klant?

Wie komt in aanmerking voor tax free winkelen in Nederland?

Waarom zou ik kiezen voor Easy Tax Free als Tax-refund service?


Easy Tax Free in de winkel

Mijn Tax-refund formulieren zijn op. Hoe kan ik nieuwe bestellen?

De Tax-refund formulieren zijn op en er is een reiziger in de winkel die graag zijn btw wil terugvragen. Wat nu?

De klant heeft geen ID mee en kan in de winkel niet aantonen dat hij of zij woonachtig is buiten de EU. Wat nu?

Hoe lang is het Tax-refund formulier geldig?

Is er voor mijn klant een minimumbestedingsbedrag om in aanmerking te komen voor de Btw-teruggave?


Easy Tax Free en uw administratie

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan administratie voor de btw-teruggave?

Hoe kan ik de btw-teruggave via Easy Tax Free aangeven bij mijn btw-aangifte?

Waarom ontvang ik een factuur van Easy Tax Free?

Ik heb een factuur niet ontvangen. Kan ik een kopie krijgen?

Hoeveel btw krijgt mijn klant terug via Easy Tax Free?

Waarom is er een verschil tussen de btw die ik aan Easy Tax Free betaal en de refund die de reiziger ontvangt?

Hoe kan ik mijn contract met Easy Tax Free opzeggen?


 

Wie komt in aanmerking voor tax free winkelen in Nederland?

Reizigers die woonachtig zijn buiten de EU komen bij aankopen vanaf €50,- in aanmerking voor de btw-teruggave. Voorwaarde is dat uw klant de aankoop binnen drie maanden van de maand van de aankoop in hun handbagage exporteert naar het thuisland en als bewijs hiervoor een stempel haalt bij de Douane.

Deze regeling geldt ook voor Nederlanders die buiten de EU wonen of zich voor het einde van de derde maand na aankoop buiten de EU gaan vestigen.


Mijn Tax-refund formulieren zijn op. Hoe kan ik nieuwe bestellen?

U kunt nieuwe Tax-refund formulieren, retourenveloppes, folders en promotiemateriaal online bestellen. Telefonisch uw bestelling doorgeven is ook mogelijk, bel ons op 020 4278344. Of mail uw bestelling naar info.nl@easytaxfree.com.


De Tax-free refund formulieren zijn op en er is een reiziger in de winkel die graag zijn btw wil terugvragen. Wat nu?

Ook zonder Easy Tax Free formulier kan de reiziger de btw refund ontvangen. De klant kan de kassabon laten afstempelen bij de Douane, en samen met zijn gegevens (naam, adres, email en creditcard nummer/IBAN rekeningnummer) opsturen naar Easy Tax Free. Met de antwoordenvelop van Easy Tax Free of de documenten gescand per email naar info@easytaxfree.com.


De klant heeft geen ID mee en kan in de winkel niet aantonen dat hij of zij woonachtig is buiten de EU. Wat nu?

U kunt bij de aankoop gerust een Tax-refund formulier uitschrijven en meegeven aan uw klant. Easy Tax Free voert de Btw-teruggave pas uit, nadat wij het door de Douane gestempelde formulier retour hebben ontvangen. Om een stempel te krijgen moet uw klant eerst bij de Douane aantonen dat hij of zij buiten de EU woont, de aankoop in aanmerking komt voor de btw-teruggaaf en deze binnen de wettelijke termijn in de handbagage wordt geëxporteerd.


Hoe lang is het tax-refund formulier geldig?

Uw klant moet het Tax-refund formulier binnen 3 maanden na afloop van de maand van de aankoop door de Douane laten stempelen. Een aankoop die bijvoorbeeld op 26 mei is gedaan moet uiterlijk op 31 augustus in de persoonlijke bagage worden geëxporteerd. Een formulier dat eenmaal door de Douane is gevalideerd is voor onbepaalde tijd geldig. Toch adviseren wij uw klant om het tax-refund formulier zo spoedig mogelijk naar Easy Tax Free retour te sturen.


Is er voor mijn klant een minimumbestedingsbedrag om in aanmerking te komen voor de btw-teruggave?

Het minimumbestedingsbedrag is in Nederland € 50,- inclusief btw. Voorwaarde is dat de reiziger het minimumbedrag op dezelfde dag en in dezelfde winkel uitgeeft. 


Hoeveel tijd ben ik kwijt aan administratie voor de btw-teruggave?

Als een reiziger in de winkel een aankoop doet en graag zijn btw terug wil ontvangen, is de winkelmedewerker hier kort in de winkel mee bezig. Tax-refund formulier uitschrijven (bedrag, kassabon nummer, datum en handtekening), refund bedrag opzoeken in de refund tabel, verder retourenvelop en 10-talen informatie folder meegeven.

Voor de administratie van de facturen bent u nauwelijks tijd kwijt. U kan kiezen om de facturen te laten innen via automatische incasso, maar als u kiest om de facturen zelf over te maken heeft u daar natuurlijk iets meer werk aan. Verder moet u bij de omzetbelastingaangifte de btw die afgedragen is aan Easy Tax Free in mindering brengen.


Hoe kan ik de btw-teruggave via Easy Tax Free aangeven bij mijn btw-aangifte?

Als u omzetbelastingaangifte gaat doen bij de Belastingdienst, kan u heel gemakkelijk de btw die u via Easy Tax Free reeds heeft afgedragen aangeven. U kan het totale btw-bedrag als minwaarde opvoeren in rubriek 1A van de omzetbelasting aangifte.


Waarom ontvang ik een factuur van Easy Tax Free?

Omdat pas bij de Douane moet worden aangetoond dat de aankoop wordt geëxporteerd naar buiten de EU, betaalt de reiziger het volledige bedrag bij u in de winkel. Met het door de Douane gestempelde Easy Tax Free refund fomulier kan de reiziger de btw vervolgens terugvragen bij Easy Tax Free. Na ontvangst van het Tax-refund formulier betalen wij de btw uit aan uw internationale klant. Dat bedrag schieten wij in feite voor, zodat uw klant snel kan beschikken over het bedrag waar zij recht op hebben. Omdat de btw bij u is afgerekend krijgt Easy Tax Free dat bedrag van u betaald. Als laatste stap, uiteindelijk mag het u natuurlijk geen geld kosten, brengt u dit bedrag in mindering op uw btw-aangifte. Dan is de cirkel weer rond.


Ik heb een factuur niet ontvangen. Kan ik een kopie krijgen?

We sturen u graag nogmaals uw factuur op. Vul het contactformulier in en noteer het betreffende factuurnummer of bel 020 427 83 44.


Hoeveel btw krijgt mijn klant terug via Easy Tax Free?

De reiziger ontvangt de btw minus onze service fee. Elke winkel die is aangesloten bij Easy Tax Free krijgt een map met de formulieren en een refund tabel waarin het winkelpersoneel kan aflezen hoeveel refund de reiziger ontvangt. Naast de refund tabel in de winkel, kan de reiziger ook de online refund calculator gebruiken.


Waarom is er een verschil tussen de btw die ik aan Easy Tax Free betaal en de refund die de reiziger ontvangt?

Easy Tax Free rekent een administratie bijdrage. De reiziger ontvangt hiervoor onder andere de volgende services:

> gratis portvrije enveloppe om de Easy Tax Free cheque op te sturen

> informatie over het refund proces

> Easy Tax Free brievenbussen op Schiphol

> mogelijkheid tot cash refund bij één van de GWK kantoren op Schiphol

> Easy Tax Free als aanspreekpunt voor vragen over btw-teruggave

> kosteloos de refund ontvangen op een credit card of IBAN rekening


Hoe kan ik mijn contract met Easy Tax Free opzeggen?

Stuur ons een opzeggingsbrief waarbij u duidelijk vermeld wat de datum is van de opzegging, dan zullen we per die datum geen Easy Tax Free verzoeken meer verwerken. Tevens verzoeken we u de formulieren, enveloppen en folders die nog in uw winkel liggen naar ons terug te sturen.

 

 

Support

Telefoon: 020 4278344

Fax: 084 834 47 62

E-mail: info@easytaxfree.com