emailinfo@easytaxfree.com phone+31 20 427 83 44

 

Ons verhaal

Easy Tax Free is een organisatie die gespecialiseerd is in de btw-teruggave aan reizigers uit landen van buiten de EU. Reizigers die woonachtig zijn buiten de EU kunnen bij aankopen binnen de EU de btw terugvragen. Omdat dit niet direct bij de Belastingdienst kan is de reiziger voor de teruggave altijd afhankelijk van de winkelier.

Deze situatie werkt voor de reiziger drempelverhogend en geeft de winkelier tegelijkertijd aanzienlijk meer werk. Vanuit deze behoefte en uit onvrede over het aanbod van de Tax-refund organisaties destijds heeft een groep ondernemers in Amsterdam de handen ineengeslagen en in 1998 Easy Tax Free opgericht.

 
Een nieuwe tax free standaard

De oprichters van Easy Tax Free, waaronder een marketeer, een financieel specialist en een winkelier uit hartje Amsterdam, hebben allemaal  vanuit hun expertise kennis ingebracht om de winkelier een zo goed mogelijke oplossing te bieden. Easy Tax Free heeft een nieuwe standaard  in de Nederlandse markt gezet en is inmiddels met vestigingen in België en Duitsland ook internationaal actief.

Easy Tax Free is tijdens de oprichting ondersteund door “MKB Nederland” , de grootste ondernemersorganisatie in Nederland met meer dan 130.000 aangesloten bedrijven uit het midden -en kleinbedrijf. Belangrijkste argument voor de ondersteuning was dat de Nederlandse Tax Refund markt meer open moest staan voor eerlijke concurrentie, wat uiteindelijk heeft geleid tot een betere service voor de reizigers én de winkeliers.